ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σε αυτή τη χώρα πάροχος ενέργειας μοιράζει δωρεάν 20.000 ηλεκτρικές κουβέρτες

23\9/2024

Με την έλευση του χειμώνα ξεκινά και η ανησυχία για τη δαπάνη σχετικά με τη θέρμανση του σπιτιού που επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που επιλέγουν να μη θέσουν σε λειτουργία το οικιακό σύστημα θέρμανσης ή έστω να το χρησιμοποιήσουν ελάχιστες ώρες την ημέρα σε μία προσπάθεια να αποφύγουν υπέρογκα ποσά στο τέλος κάθε μήνα.

Παράλληλα, αρκετοί είναι όσοι προβαίνουν στον περιορισμό θερμικών απωλειών, όπως μόνωση ή αλλαγή κουφωμάτων, ώστε να θωρακίσουν όσο γίνεται περισσότερο την κατοικία τους απέναντι στις δύσκολες συνθήκες των χειμερινών μηνών.

Άλλοι, τείνουν σε εναλλακτικές θέρμανσης όπως χρήση πέλλετ ή καυσόξυλων, τα οποία συνοδεύονται από όχι πάντα χαμηλό κόστος αλλά και από συνέπειες για την υγεία και το περιβάλλον καθώς απελευθερώνονται ρύποι στην ατμόσφαιρα.

Μία ακόμα εναλλακτική είναι και η ηλεκτρική κουβέρτα, με την οποία δε χρειάζεται να τεθεί σε λειτουργία όλο το σύστημα θέρμανσης, αφού παρέχει ικανή θερμότητα για να ζεσταθεί ο κάτοχός της.

Ο όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ειδικεύεται στη βιώσιμη ενέργεια, Octopus Energy Group, στη Μεγάλη Βρετανία το γνωρίζει αυτό και στο πλαίσιο ενίσχυσης ευπαθών ομάδων πολιτών δωρίζει 20.000 ηλεκτρικές κουβέρτες για τους πιο ευάλωτους πελάτες του.

Η εταιρία ξεκίνησε το 2022 να διανέμει δωρεάν κουβέρτες στους πελάτες της που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και συνολικά έχει χαρίσει 60.000 τεμάχια.

Όπως επισημαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα προϋπόθεση αποτελεί η συμπλήρωση ειδικής φόρμας με στοιχεία που θα αξιολογηθούν από το αρμόδιο τμήμα και στη συνέχεια θα σταλεί η κουβέρτα, η οποία σύμφωνα με την εταιρία κατά μέσο όρο στοιχίζει στο εμπόριο 60 λίρες (περίπου 71 ευρώ) και με τη χρήση της ένα νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει 300 λίρες (357 ευρώ) αν επιλέξει εκείνη και όχι την κεντρική θέρμανση.

Σύμφωνα με την Octopus, οι πελάτες της είδαν τους λογαριασμούς φυσικού αερίου τους να μειώνονται κατά 20% τους προηγούμενους χειμώνες, ενώ αύξησαν μόνο τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 0,2%, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση κατά μέσο όρο 150 λιρών (178 ευρώ) για τρεις μήνες.

«Αυτό σημαίνει ότι μια ηλεκτρική κουβέρτα είναι ένας πολύ πιο οικονομικός τρόπος για να μείνετε ζεστοί: Ιδιαίτερα άτομα με κινητικά προβλήματα, για παράδειγμα, και όσοι περνούν πολύ χρόνο σε ένα σημείο. Ή εκείνοι με προβλήματα υγείας που σημαίνει ότι αισθάνονται το κρύο περισσότερο ή είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα.

Επισημαίνεται, μάλιστα, πως οι σύγχρονες ηλεκτρικές κουβέρτες που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες τους είναι ασφαλείς και ενεργειακά αποδοτικές.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το κόστος θέρμανσης των σπιτιών τους το χειμώνα.

Μια ηλεκτρική κουβέρτα σημαίνει ότι θερμαίνεις τον άνθρωπο, όχι το σπίτι. Έχουμε 20.000 περισσότερες κουβέρτες φέτος για να τις δώσουμε στους πιο ευάλωτους πελάτες μας και χαιρόμαστε που θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν ζεστοί», δήλωσε ο Μάριο Λούπορι, διευθυντής του Octopus Energy Group, σύμφωνα με το Business Green.

Την ίδια στιγμή, για ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση της κουβέρτας η εταιρία δίνει χρηστικές συμβουλές, όπως:

Χρησιμοποιείστε την για να καλύψετε το σώμα σας και μην την τοποθετήσετε απλώς πάνω στο κρεβάτι.

Ζεστάνετε την κουβέρτα στην υψηλότερη «σκάλα» για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε μεσαία ρύθμιση για μεγαλύτερη χρήση.

Μην διπλώνετε την κουβέρτα γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της.

Η κουβέρτα λειτουργεί διαφορετικά από ένα θερμαινόμενο κάλυμμα στρώματος.

Τοποθετήστε το βύσμα της κουβέρτας στα πόδια σας και μην το εμποδίζετε για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επιτήρηση με την κουβέρτα.

Πηγήhttps://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Παράλυτος ασθενής κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω συσκευής εμφυτευμένης στον εγκέφαλό του

xristiana

10 half up χτενίσματα για να αφήσεις στην άκρη την κλασική αλογοουρά

xristiana