ΚεντρικήΟμορφιά

Αντιοξειδωτικά: Γιατί οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι «μη διαπραγματεύσιμα» για το δέρμα σας την άνοιξη

19/5/2022

Η άνοιξη σημαίνει ότι έχουμε όλο και περισσότερη ηλιοφάνεια, η οποία είναι εξαιρετική για τη διάθεσή μας, αλλά όχι τόσο για το δέρμα μας. Καθώς οι ακτίνες UV γίνονται ισχυρότερες και περνάμε περισσότερο χρόνο έξω, η επιδερμίδα μας διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο βλάβης από τον ήλιο -η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αποχρωματισμό, σκούρα στίγματα και ρυτίδες.

Πρόσφατα, με την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα μας, πολλοί ειδικοί πρότειναν ότι μόνο η χρήση αντηλιακού δεν αρκεί για να προστατεύσει πλήρως το δέρμα σας και να διατηρήσει την επιδερμίδα σας νεανική και λαμπερή.

Αντιοξειδωτικά: Τα συστατικά που οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι «μη διαπραγματεύσιμα» για το δέρμα σας την άνοιξη

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχει, λοιπόν, ένα αδιαπραγμάτευτο συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή την εποχή του χρόνου.Και δεν είναι άλλο από τα αντιοξειδωτικά. «Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο αντηλιακό, καθώς είναι γνωστό ότι αποτρέπουν περαιτέρω βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, εξουδετερώνοντας έτσι τη ζημιά», δήλωσε ο Dendy Engleman, MD, πιστοποιημένος κοσμητικός δερματολόγος και χειρουργός στη Mohs στη Νέα Υόρκη, στο Well+Good, προσθέτοντας πως «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς περνάμε σε θερμότερους, πιο ηλιόλουστους μήνες και εκθέτουμε το δέρμα μας στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου».

Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι καλά για το δέρμα;

Η ενσωμάτωση αντιοξειδωτικών στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, λοιπόν, σας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να προσφέρετε πλήρη προστασία στο δέρμα σας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Λειτουργώντας σχεδόν ως ενισχυτικό για το SPF σας, τα αντιοξειδωτικά προσφέρουν ένα ενεργό επίπεδο προστασίας, καταπολεμώντας τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών στο δέρμα σας.

Τα αντιοξειδωτικά είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος για να ενισχύσετε τόσο τη φυσική σας ανοσία στις βλάβες από τον ήλιο, όσο και την προστασία που προσφέρει το αντηλιακό σας. Πιο αποτελεσματικά με τη μορφή ορού προκειμένου να διεισδύσουν στο δέρμα, τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από πολλά προϊόντα SPF καθώς απορροφούν τις ακτίνες UV.

Καθώς οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για τη θαμπάδα, την ερυθρότητα και το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων, η χρήση ενός αντιοξειδωτικού ορού για την ελαχιστοποίηση της ζημιάς τους είναι απαραίτητη εάν επιθυμείτε μια λαμπερή, νεανική επιδερμίδα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 23/6

xristiana

4η Ημερίδα Επικούρειας Φιλοσοφίας Θεσσαλονίκη

xristiana

Πρόσκληση – 1ο Φόρουμ Συλ. Συνδ. Down Ελλάδος

xristiana