News ΑΜΕΑΚεντρική

Νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στα Φάρσαλα

11/8/2024

Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα, υλοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, προχωρά στη δημιουργία δέκα νέων θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ σε σημεία κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα στην πόλη των Φαρσάλων.

Ήδη, οι πρώτες δύο θέσεις έχουν δημιουργηθεί στην οδό Λαμίας και διακρίνονται με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.

Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν σύντομα, καλύπτοντας σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο, το Δημοτικό Στάδιο, το Κλειστό Γυμναστήριο, η Λαϊκή Αγορά και το Κέντρο Υγείας.

Σε δήλωσή του στην «Ε» ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Κων/νος Βαρακλιώτης αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινότητα Φαρσάλων, υλοποιεί για την πόλη ένα σχέδιο για την προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς για τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα.

Ο σεβασμός πηγάζει από τον ίδιο μας τον εαυτό και θα πρέπει να είσαι πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να αντιλαμβάνεσαι ότι οι θέσεις στάσης και στάθμευσης των ανθρώπων με αναπηρία είναι για να εξυπηρετούν όλους εκείνους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις ΑμεΑ της οδού Λαμίας όπου τα σημεία χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για στάθμευση περιορισμένης διάρκειας (είτε αφορούν τις θέσεις ΑμεΑ είτε τις υπόλοιπες)».

Οι νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, θα βρίσκονται στα εξής σημεία: Στην οδό Λαμίας (7 και 37). Στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Απιδανού.

Έμπροσθεν του Πολιτιστικού Κέντρου (2 θέσεις). Στον χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του Δημοτικού Σταδίου. Στον χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του Κλειστού Γυμναστηρίου. Επί της οδού Αθηνών (Λαϊκή Αγορά).

Επί της οδού Καναδά (έμπροσθεν Κέντρου Υγείας). Στο Δημοτικό Πάρκινγκ απέναντι από τον Μασούτη (οδός Ανωνύμου και Λαρίσης).

Πηγή: https://www.eleftheria.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Για το πιο γλυκό φιλί! Φτιάξτε ένα απολεπιστικό για τα χείλη της μαμάς

xristiana

Πώς να προστατεύσεις τα νύχια σου καθώς μεγαλώνεις

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 10/7

xristiana