ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμες παπαρδέλες με αγριογούρουνο

5/2/2024

Υλικά

400 γρ παπαρδέλες

450 γρ. αγριογούρουνο

½ κρεμμύδι

1 καρότο

1 κοτσάνι σέλινο

1 γαρύφαλλο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

4 γαρίφαλα

1 φύλλο δάφνης

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο

να δοκιμάσω

ψιλό αλάτι

Για τη μαρινάδα

½ καρότο

½ κρεμμύδι

1 κοτσάνι σέλινο

500 ml ερυθρό κρασί

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μισό καθαρισμένο καρότο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε όλα με κρασί και μετά με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες.

Χοντροκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε με τον επεξεργαστή τροφίμων. Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, αφαιρούμε τα λαχανικά και στραγγίζουμε το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και μετά προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για περίπου 3 ώρες, αλατίζοντας αν χρειαστεί.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αγριογούρουνο και σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι.

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε παπαρδέλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη ποικιλία ζυμαρικών

Μια έξυπνη ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε το αγριογούρουνο με σάλτσα σε αφθονία, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του με τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο να το φάτε σαν στιφάδο.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

«Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους 103.310 δικαιούχους 

xristiana

ΥΠΕΝ: Διπλάσιες επενδύσεις που θα φτάσουν τα 200 δισ. ευρώ έως το 2030 για την ενέργεια και το κλίμα

xristiana

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θα Λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο Ηλιούπολης

xristiana