ΚεντρικήΜαγειρική

Φαλάφελ με αρακά στο φούρνο

4/1/2024

Υλικά

800 γρ. αρακάς

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1-2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο

Το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο ​​φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Τριμμένη φρυγανιά για γεύση

Φρέσκο ​​δυόσμο για γεύση

Φρέσκο ​​μαϊντανό για γεύση

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καταρχάς σιγοβράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει, χωρίς να τον σκεπάσουμε και σταματάμε το βράσιμο σε νερό και πάγο. Στραγγίζουμε τον αρακά και τον στεγνώνουμε με ένα πανί κουζίνας. Στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στον μπολ του μίξερ μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση και ξεφλουδισμένο, το κάρυ, την πάπρικα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τα πάντα, αλλά όχι για πολύ έτσι ώστε να παραμείνουν λίγο χοντροκομμένα, προσαρμόζοντας τη συνοχή με μερικές κουταλιές τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος σχηματίζουμε κεφτεδάκια με ελαφρώς βρεγμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με γιαούρτι.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Sunkissed makeup: Πώς να πετύχεις το trend που κάνει θραύση στο TikTok

xristiana

Οι 8 αρχές για υγιή νεφρά

xristiana

Σεμινάρια Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού

xristiana