18/11/2023
Υλικά1 ρολό σφολιάτας500 γρ. μανιτάρια
200 γρ ζαμπόν150 γρ. τυρί κίτρινο που λιώνει2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδοΕκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το λάδι με μια σκελίδα σκόρδο και όταν πάρει γεύση προσθέτουμε τα μανιτάρια . Μαγειρεύουμεα για περίπου 10-15 λεπτά (προσαρμόστε επίσης με βάση το μέγεθος των μανιταριών και θυμηθείτε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος αν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμα μόλις στεγνώσουν λίγο οι χυμοί του μαγειρέματος). Όταν κρυώσουν τα μανιτάρια, ανοίγουμε τη σφολιάτα , τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από το ζαμπόν , τα μανιτάρια και τα κομμάτια του τυριού. Τυλίγουμε το στρούντελ, το κλείνουμε και σφραγίζουμε καλά τις άκρες.
Χαράσουμε την επιφάνεια του στρούντελ με ένα μαχαίρι, κάνοντας εγκάρσιες τομές, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα , πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου , χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στο 180 μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το στρούντελ έχει ροδίσει, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.