ΚεντρικήΜαγειρική

Ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί και λαχανικά

5/12/2022

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 φρέσκο φαγκρί, περίπου 1⁄2 κιλό, καθαρισμένο
  •  2 μέτρια κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  •  4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  •  2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  •  2 κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  •  1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  •  1/4 μάτσο φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τη ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί, αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί και το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξει» το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, το σέλινο, τον μαϊντανό και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προσθέτουμε το φαγκρί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγκρί και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr

Related posts

Πώς θα πονάς λιγότερο στην αποτρίχωση με κερί – Οι 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

xristiana

Δωρεάν Φιλοζωικό Βιωματικό Εργαστήριο Από Τις Ζω.Ε.Σ. Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Κορωνοϊός: Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τα νέα υποστελέχη του ιού;

xristiana