ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκα προσώπου από καφέ

23/11/2022

Η μάσκα προσώπου από καφέ είναι ένας κλασικός τρόπος για να χαρίσουμε φως και λάμψη σε μια θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα. Είναι μια ιδανική μάσκα για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά θα σας δώσουμε και κάποιες πρόσθετες συμβουλές ανάλογα με τις ανάγκες σας. Απλή, γρήγορη και αποτελεσματική, χαρίζει επιπλέον και σφριγηλότητα!

Πριν από περίπου 10 -15 χρόνια, οι εταιρείες καλλυντικών άρχισαν να χρησιμοποιούν την καφεΐνη ως συστατικό στα προϊόντα προσώπου λόγω των απίστευτων συσφιγκτικών της αποτελεσμάτων. Έτσι, ενώ αυτή η μάσκα προορίζεται να φωτίσει την επιδερμίδα σας, θα την κάνει επίσης πιο σφριγηλή, αποκαλύπτοντας μια πιο νεανική εμφάνιση!

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη μάσκα προσώπου από καφέ, αλλά αυτή θα σας ενθουσιάσει: Είναι απλή, γρήγορη και αποτελεσματική.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. του τσαγιού αλεσμένος οργανικός καφές (μπορείτε να αλέσετε τον δικό σας ή να αγοράσετε προ-αλεσμένο)
  • 1/2 φλ. του τσαγιού βιολογική σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλ. του τσαγιού πλήρες γάλα χωρίς ζάχαρη ( ή γάλα από αμύγδαλα)
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού (για ξηρό δέρμα, δοκιμάστε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο)
  • 1 κ.σ. μέλι (για πολύ λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα, χρησιμοποιήστε επιπλέον χυμό λεμονιού, αντί για μέλι)

Οφέλη των συστατικών:

Κόκκοι καφέ

Μειώνουν τη φλεγμονή και την ερυθρότητα αλλά και την εμφάνιση μαύρων κύκλων στα μάτια. Ως απολεπιστικό συστατικό, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και «ξυπνά» μια κουρασμένη επιδερμίδα.

Σκόνη κακάου

Μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, επιδιορθώνει τη φθορά από περιβαλλοντικούς ρύπους και τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει υψηλά επίπεδα θείου (ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής).

Γάλα

Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο στο γάλα για να δώσει στο δέρμα της μια υγιή λάμψη. Τα απολεπιστικά του γαλακτικού οξέος και τα φυσικά ένζυμα βοηθούν να έχουμε λείο δέρμα. Τα αμινοξέα διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο.

Χυμός λεμονιού
Μέλι

Ένα φυσικό ενυδατικό που «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα.

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα:

  • Σε μπολ ανακατέψτε τον λεπτοαλεσμένο καφέ με τη σκόνη κακάου. Προσθέστε το γάλα, ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσει μια πάστα. Για παχύτερη πάστα, χρησιμοποιήστε λιγότερο γάλα.
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το μέλι. Απλώστε στο δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει (έως 20 λεπτά). Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
  • Αν σας έμεινε κάποια ποσότητα της μάσκας, μπορείτε να την φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Επιπλέον συμβουλές ανάλογα με το δέρμα σας

  • Για επιπλέον απολέπιση, απλώστε τη μάσκα με κυκλικές κινήσεις σαν ένα γρήγορο scrub για 1-2 λεπτά και μετά αφήστε το να στεγνώσει.
  • Για τους μαύρους κύκλους, ανακατέψτε τους αλεσμένους κόκκους καφέ με αρκετό γάλα ή ελαιόλαδο για να σχηματίσετε μια πάστα και απλώστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια μία φορά την ημέρα.

Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε. Η καφεΐνη θα βοηθήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει τη φλεγμονή που οδηγεί σε μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άγιος Δημήτριος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

xristiana

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα

xristiana

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο

xristiana