ΚεντρικήΟμορφιά

Τρόποι για υπέροχα, απαλά, μεταξένια μαλλιά!

23/11/2022

Είναι λαμπερά, υγιή και «προσκαλούν» για χάδια! Και ποια δεν θέλει απαλά, μεταξένια μαλλιά; Για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Η επιφάνεια της κάθε τρίχας σας μοιάζει, στο μικροσκόπιο, σαν ένας μακρύς σωλήνας με πτυχώσεις. Όσο πιο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας, (βαφές, ισιωτικές, πιστολάκι κ.λπ.) χειροτερεύει η εμφάνισή τους. Τα μαλλιά σας λοιπόν, είναι «άγρια», θαμπά και με μπερδεμένες άκρες; Ας δούμε τα βασικά που μπορούμε να κάνουμε.

Ξεκινάμε με τα λάθη στο λούσιμο

Κατά το λούσιμο, οι περισσότερες από εσάς φέρνετε τα μαλλιά σας στο πάνω μέρος του κεφαλιού, τα ανακατεύετε με το σαμπουάν και έτσι οι τρίχες σπάνε και δημιουργούνται επιπλέον μπερδέματα.

Ακόμη, τείνετε με το επίμονο τρίψιμο να αφαιρείτε όλα τα απαραίτητα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και έτσι στη συνέχεια ο οργανισμός σας παράγει επιπλέον ποσότητα για να τα αναπληρώσει.

Μπορεί, λοιπόν, αυτό το βήμα να μοιάζει κάπως περιττό όσον αφορά το φυσικά μεταξένιο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα σας δώσει λύση. Λουστείτε με μεγαλύτερη προσοχή και μην κάνετε γρήγορες και «επιθετικές» κινήσεις.

Επιπλέον, το λούσιμο των μαλλιών περισσότερες από δύο ή 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα θαμπά και άτονα.

Χτενίστε τα όσο είναι βρεγμένα και βουρτσίστε τα μόλις στεγνώσουν

Οι περισσότεροι από εσάς δεν προσέχετε τα μαλλιά σας την ώρα που τα βουρτσίζετε κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο. Μάλιστα, αυτός ο «θόρυβος» που πολλές φορές ακούτε όταν τα βουρτσίζετε σημαίνει πάντα ότι σπάνε οι άκρες σας.

Έτσι, αυτή η διαδικασία αντί να τα εξομαλύνει, ουσιαστικά προκαλεί βλάβες στην εξωτερική επιφάνεια. Ένας πιο ήπιος τρόπος για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με μεγάλα κενά όσο είναι υγρά και στη συνέχεια να τα βουρτσίσετε μόνο όταν αυτά στεγνώσουν. Τέλος, προσέξτε με τους κόμπους που δημιουργούνται και ξεκινήστε από αυτούς αντί να πάτε απευθείας από τις ρίζες προς τις άκρες.

Μην λούζεστε με ζεστό νερό

Πλένετε πάντα τα μαλλιά σας με όσο μπορείτε πιο κρύο νερό. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι ένα δοκιμασμένο και σίγουρο κόλπο για να αποκτήσετε πιο λεία μαλλιά. Ο λόγος είναι ότι το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό ανοίγει τις φολίδες της τρίχας ενώ από την άλλη πλευρά, το κρύο νερό βοηθά στη σφράγισή τους.

Μην παραλείπετε το γαλάκτωμα

Επιπρόσθετα είναι σημαντικό να μην παραλείπετε ποτέ το conditioner καθώς θα βελτιώσει την ελαστικότητα και θα διατηρήσει την καλή υγεία των μαλλιών. Ακόμη, μια φορά την εβδομάδα εντάξτε μια μάσκα περιποίησης στη ρουτίνα σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έρευνα έδειξε συσχέτιση ανάμεσα στην υπνική άπνοια και τον συνολικό όγκο του εγκεφάλου

xristiana

3 βήματα αυτοφροντίδας που πρέπει να ακολουθήσετε μετά από μια μέρα στην παραλία

xristiana

Φαγούρα στα χέρια: Πώς θα καταλάβετε αν είναι έκζεμα

xristiana