ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κομισιόν: Έκτη φθηνότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα στο πετρέλαιο θέρμανσης

17/11/2022

Η έκτη φθηνότερη χώρα της ΕΕ στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι η Ελλάδα ανάμεσα στα 26 κράτη – μέλη, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο καυσίμων της Κομισιόν.

Όπως τονίζουν πηγές της αγοράς, στην επίδοση αυτή συντελούν η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό, που είναι 25 λεπτά ανά λίτρο, αλλά και η έκπτωση 7,5 λεπτών ανά λίτρο που παρέχει η HelleniQ Energy από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, η οποία χορηγείται σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Σημειώνεται ότι εκπτώσεις εφαρμόζουν και οι εταιρείες εμπορίας του ομίλου της Motor Oil.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το εβδομαδιαίο δελτίο της Κομισιόν (με στοιχεία 14 Νοεμβρίου) προκύπτει ότι οι πιο φθηνές χώρες στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κατά σειρά η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία.

Ως ακριβότερες εμφανίζονται οι Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία και Σουηδία.

Χθες, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 1,29 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Βρήκαμε τις καλύτερες εφαρμογές για διαλογισμό στο σπίτι

xristiana

Ομιλία Για Την Άνοια Από Το Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης Της Μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου

xristiana

Οι επιστήμονες βρίσκουν τρόπο να σταματήσουν την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού

xristiana