ΚεντρικήΥγεία

Επιτρέπεται ή όχι η μπίρα χωρίς αλκοόλ στην εγκυμοσύνη;

29/8/2022

Χωρίς αμφιβολία, οι άνθρωποι αγαπούν την παγωμένη μπίρα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι έγκυες λάτρεις της μπίρας μπορεί να δοκιμάσουν να τις αντικαταστήσουν με μη αλκοολούχες, οι οποίες συνήθως παρασκευάζονται χωρίς αλκοόλ.

Αλλά ακόμη και αυτές, μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχουν έως και 0,5 % αλκοόλ κατ’ όγκο, σύμφωνα με τη Marra Francis, M.D., γυναικολόγο και πρώην πρόεδρο του τμήματος OB-GYN στο νοσοκομείο Memorial Hermann.

Αναρωτιέστε αν τα ίχνη αλκοόλ στη μη αλκοολούχα μπίρα μπορούν να βλάψουν το αγέννητο μωρό σας; Χάρη σε μια περιορισμένη έρευνα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν αν η μη αλκοολούχα μπίρα μπορεί να βλάψει το μωρό ή όχι. Ωστόσο, το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (ACOG) αναφέρει ότι καμία ποσότητα αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θεωρείται ασφαλής.

Ορισμένες μελέτες, όπως μια που δημοσιεύτηκε στο Obstetrics and Gynecology, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις. Αλλά υπάρχει μια ασαφής γραμμή μεταξύ της «ελαφριάς» κατανάλωσης και της «μέτριας» κατανάλωσης, και απλά δεν υπάρχουν οδηγίες που να λένε πόσο καλό είναι το αλκοόλ. Οι περισσότεροι ειδικοί τηρούν τον κανόνα ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Άρα, να πίνει ή όχι μια εγκυμονούσα μπίρα χωρίς αλκοόλ;

Μόνο εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να αποφασίσετε εάν μπορείτε να πιείτε μπίρα χωρίς αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι όταν πρόκειται για την υγεία του μωρού σας, είναι πάντα καλύτερο να σκέφτεστε διπλά. Αν παρόλα αυτά θέλετε να πιείτε μια δροσερή μπίρα -ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού- δεν έχετε παρά να διπλό-ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία θα αναγράφει 0.0 % περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΣΦΕΕ: Συνεχίζεται η «πρόχειρη» αντιμετώπιση της δαπάνης για το φάρμακο

xristiana

«Η Γνώση σώζει ζωές»

xristiana

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή Long Covid;

xristiana