20/8/2022
Υλικά Συνταγής
- φύλλα για πίτα: 8
- αυγά: 3
- φέτα: 250 γρ.
- κεφαλογραβιέρα: 200 γρ. τριμμένη
- βούτυρο λιωμένο: 100 γρ.
- γάλα: εβαπορέ λίγο
- μαϊντανός: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένος
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- βούτυρο: 5 κουταλιές
- αλεύρι: 6 κουταλιές
- γάλα: 1 λίτρο
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε το γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε το αλεύρι. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέτετε το ζεστό ή χλιαρό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Όταν η σάλτσα δέσει, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα, και προσθέτετε τα αυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνετε σε μεγάλο ταψί τα 4 φύλλα