ΚεντρικήΚοινωνικά

Διήμερο εκδηλώσεων για τη Γιορτή Σταφυλιού

21/8/2026

Ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής Σταφυλιού, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 ώρα 21.00 μ.μ. στο χώρο του δημοτικού σχολείου, στο Κάτω Σχολάρι.

Στο πλαίσιο της γιορτής η οποία θα γίνει στο χώρο του δημοτικού σχολείου, θα δοθούν  δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους σταφύλια προκειμένου να γευτούν τις εξαιρετικές ποικιλίες του Κάτω Σχολαρίου και θα λάβουν μέρος παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με τη συνοδεία χορευτικών σχημάτων.

Η γιορτή Σταφυλιού συμπληρώνει φέτος 48 χρόνια ζωής, καθώς ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν μέχρι και τα 7.500 στρέμματα αμπέλια, διαφόρων ποικιλιών.

Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα φημισμένα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό.

Σήμερα η γιορτή εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον πολιτών του δήμου Θέρμης και πολλών επισκεπτών από τις γύρω περιοχές.

Οι καλλιεργητές της περιοχής θα πάρουν μέρος και στην έκθεση της ποιότητας σταφυλιών, που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο χώρο της εκδήλωσης, όπου εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.

Related posts

Open Mall Galerius – Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Δάκης: Η ζωή, τα τραγούδια και η πλούσια καριέρα του Έλληνα ερμηνευτή

xristiana