News ΑΜΕΑΚεντρική

«Η στιγμή που ένιωσα περήφανος γονιός»

30/3/2026

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, οι Σύλλογοι Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας διοργανώνουν την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 19:00 εκδήλωσημε τίτλο «Η στιγμή που ένιωσα περήφανος γονιός» στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ. Καρτάλη 152).

Η εκδήλωση έχει ως κεντρική ιδέα τη δύναμη των προσωπικών ιστοριών των γονέων. Γονείς παιδιών με αυτισμό, άλλες αναπηρίες αλλά και χωρίς αναπηρία θα μοιραστούν σύντομες αφηγήσεις για μια στιγμή που τους έκανε να νιώσουν περήφανοι για το παιδί τους.

Μέσα από αυτές τις ιστορίες αναδεικνύεται ότι, πέρα από τις διαφορετικές εμπειρίες, οι γονείς μοιράζονται κοινά συναισθήματα, ανησυχίες και ελπίδες.

Η δράση επιδιώκει να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης και κατανόησης, φέρνοντας πιο κοντά τις οικογένειες και συμβάλλοντας στην αποδοχή και την κοινωνική ένταξη.

Τις αφηγήσεις θα πλαισιώσει παρέμβαση της συντονίστριας του δικτύου εθελοντριών/ών φοιτητών του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, SEDActions, κας Χ. Ρούση, η οποία θα αναφερθεί στη σημασία της γονεϊκής ενδυνάμωσης και της στήριξης των παιδιών με αναπηρία.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Μαύροι κύκλοι: 3 αιτίες που δεν είχατε φανταστεί

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

ΕΕΑ: «Φυτεύουμε δέντρα, προσφέρουμε ανάσες»

xristiana