9/2/2026
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Ένας ήρωας για πολλούς…», συνδιοργανώνει με τους Εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δράση ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με στόχο την ενίσχυση της εθνικής και παγκόσμιας δεξαμενής δοτών και, τελικά, τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, από 10:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ., στο Παραλιακό Συγκρότημα Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Η δειγματοληψία θα πραγματοποιείται επί της οδού Αργοναυτών, στη συμβολή με την οδό Φιλελλήνων.
Στο πλαίσιο της δράσης, όσοι και όσες είναι υγιείς και ηλικίας 18 έως 45 ετών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα προσφοράς, εγγραφόμενοι ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και είναι αφιερωμένη σε όλους όσους δίνουν καθημερινά μια δύσκολη και άνιση μάχη ζωής.
Κάθε νέα εγγραφή αποτελεί μια πράξη βαθιάς ανθρωπιάς και ένα ισχυρό μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος σε αυτή τη διαδρομή. «Με μια απλή πράξη, μπορούμε όλοι να γίνουμε κρίκος σε μια αλυσίδα ζωής», επισημαίνεται από την ΑΜΚΕ.

