ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με παγετό το πρωί και δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο – Η πρόγνωση έως και το Σάββατο

13/1/2026

Η μέρα ξεκινά με κρύο που «δαγκώνει», παγετό στα ηπειρωτικά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, ενώ όσο προχωρά το 24ωρο ο καιρός δείχνει σταδιακά πιο ήπιο πρόσωπο.

Νεφώσεις και ασθενείς βροχές επιμένουν σε νότιες και νησιωτικές περιοχές, με λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης έως το μεσημέρι, την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια με παροδικά περάσματα νεφώσεων.

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Related posts

Το 85% των ανθρώπων με άνοια σε όλο τον κόσμο δεν λαμβάνουν περίθαλψη μετά τη διάγνωση

xristiana

Ο μίτος του χρόνου και τα αποτυπώματά του

xristiana

Γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε αναψυκτικά διαίτης και τσίχλες μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή

xristiana