ΚεντρικήΜαγειρική

Μαλακές μπάρες μήλου

1/11/2025…

Υλικά (8 τεμάχια)

  • 250 γρ. τριμμένο μήλο (κόκκινο ή πράσινο, ανάλογα με την οξύτητα που επιθυμεί ο καθένας)
  • 90 γρ. βασιλικοί χουρμάδες (4 τεμάχια)
  • 160 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κόφτη κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο, μουλιασμένο σε 5-6 κ.σ. νερό
  • 120 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε 100 ml ζεστό νερό για 10 λεπτά.
  • Βήμα 2: Μόλις μαλακώσουν, τους χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα.
  • Βήμα 3: Βάζουμε την πάστα χουρμά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον μουλιασμένο λιναρόσπορο, το αμυγδαλοβούτυρο, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο μήλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βήμα 5: Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί 20×20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για 30-35 λεπτά.
  • Βήμα 6: Μόλις ψηθούν, αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν για 30 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Related posts

Εξίσου εθιστικά με τα προϊόντα καπνού τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα!

xristiana

Κορωνοϊός: Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 30.000 θανάτων

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 25/8/2025

xristiana