1/11/2025…
Υλικά (8 τεμάχια)
- 250 γρ. τριμμένο μήλο (κόκκινο ή πράσινο, ανάλογα με την οξύτητα που επιθυμεί ο καθένας)
- 90 γρ. βασιλικοί χουρμάδες (4 τεμάχια)
- 160 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κόφτη κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο, μουλιασμένο σε 5-6 κ.σ. νερό
- 120 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε 100 ml ζεστό νερό για 10 λεπτά.
- Βήμα 2: Μόλις μαλακώσουν, τους χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα.
- Βήμα 3: Βάζουμε την πάστα χουρμά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον μουλιασμένο λιναρόσπορο, το αμυγδαλοβούτυρο, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο μήλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βήμα 5: Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί 20×20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για 30-35 λεπτά.
- Βήμα 6: Μόλις ψηθούν, αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν για 30 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr
