ΚεντρικήΜαγειρική

Χειροποίητες τορτίγιες κόκκινης φακής

22/10/2025

Υλικά (10 τεμάχια)

  • 230 γρ. κόκκινη φακή (ωμή)
  • 2 ποτήρια νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τις μουλιάζουμε σε 500 ml νερό για περίπου 5 ώρες.
  • Βήμα 2: Τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ με το νερό που τις μουλιάσαμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένας χυλός.
  • Βήμα 3: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο κέντρο μια μικρή ποσότητα από το χυλό και τον απλώνουμε κυκλικά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Προσέχουμε η θερμοκρασία του τηγανιού να μην είναι υψηλή — θέλουμε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε περίπου 1½ λεπτό από τη μία πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
  • Βήμα 5: Βγαίνουν συνολικά 10 τορτίγιες. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3-4 μήνες. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, τις καταψύχουμε ξεχωριστά, βάζοντας ανάμεσά τους ένα κομμάτι λαδόχαρτο.

Related posts

Ομάδα δρομέων της Συζωής στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

xristiana

Δύο μουσικές παραστάσεις έρχονται στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Βόλο Στη Μνήμη Της Φενίννας Βασιλού Και Της Αναστασίας Τσανίδη

xristiana