ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Βόλο Στη Μνήμη Της Φενίννας Βασιλού Και Της Αναστασίας Τσανίδη

28/4/2023

Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή» που δημιουργήθηκε στη μνήμη της Φενίννας -Αικατερίνης Βασιλού και της Αναστασίας Τσανίδη θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο και συγκεκριμένα στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου από σήμερα 24 έως τις 29 Απριλίου.

Οι ώρες λειτουργίας της Αιμοδοσίας είναι Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 13:00.

Παράλληλα, αιμοδοσία θα πραγματοποιείται και στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη στις 29 & 30 Απριλίου από τις 9:00 έως τις 12:00.

Η μητέρα της Φενίννας,  Βλαχάβα Λώις σε σημείωμά της για την προσπάθεια αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά : «Στη μνήμη της Φενίννας-Αικατερίνης Βασιλού από τον Βόλο και της επιστήθιας φίλης της Αναστασίας Τσανίδη από τη Θεσσαλονίκη και κατόπιν αιτήματος των οικογενειών τους, ο Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» προχώρησε στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος με κωδικό στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 16525.

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο από το θάνατο των κοριτσιών διενεργείται η 1η αιμοληψία με στόχο να παγιωθεί αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού στη μέγιστη προσφορά ζωής μέσω δωρεάς αίματος σε ετήσια βάση.

Η Φενίννα χτυπημένη από μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, το Μυελοειδές Καρκίνωμα Νεφρού (Renal Medullary Carcinoma, RMC) που συνδέεται με το Στίγμα της Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, τερμάτισε την σύντομη επίγεια διαδρομή της μετά από δύο χρόνια πάλης στις 24 Απριλίου του 2022.

Η Αναστασία νικώντας το Λέμφωμα Hodgkin to 2020 κλήθηκε να αντιμετωπίσει  μια πρώτη υποτροπή την Άνοιξη του 2021 εμφανίζοντας Λεμφοβλαστική Λευχαιμία που αντιμετωπίστηκε με μια επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών. Όμως μια δεύτερη υποτροπή σε Μυελογενή Λευχαιμία της έκοψε το νήμα της ζωής στις 30 Ιανουαρίου του 2022.

Στο διάστημα αυτό τα κορίτσια ανέπτυξαν έναν άρρηκτο δεσμό φιλίας και αγάπης στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν να ονειρεύονται και συγχρόνως να παλεύουν με έναν εχθρό που συνεχώς απειλούσε την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Επιθυμία μας πλέον είναι το φως των κοριτσιών μας αλλά και όσων μαχητών έφυγαν από κοντά μας να απλώνεται στους υπόλοιπους μαχητές και στον κόσμο μας μέσα από δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς.

Ένα καλύτερο παρόν τώρα θα εξασφαλίσει ένα πιο φωτεινό αύριο για τα παιδιά μας, την Ελπίδα του Μέλλοντος».

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Καρδιαγγειακή νόσος: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου

xristiana

Άλματα ανάπτυξης και πίνακας κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού ανά εβδομάδες

xristiana

Οι 3 πιο κοινές αιτίες για την εμφάνιση ζαρωμένου δέρματος

xristiana