ΚεντρικήΚοινωνικά

Εσπερίδα με τίτλο «Η συμβολή και η επίδραση του δημοσιογραφικού λόγου στην κοινωνία» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

6/10/2025

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025 εσπερίδα με τίτλο «Η συμβολή και η επίδραση του δημοσιογραφικού λόγου στην κοινωνία» , με ομιλήτρια την Δρ. Γεωργία Γαβριηλίδου, Γλωσσολόγο Ε.Ε.Π., Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βας. Γεωργίου Α΄1)

«Η συγκεκριμένη εισήγηση επικεντρώνεται στις λειτουργίες και στα χαρακτηριστικά του δημοσιογραφικού λόγου αλλά και στο πως ο δημοσιογραφικός λόγος μπορεί να αποτελέσει γλωσσικό πρότυπο και να διαμορφώσει, στάσεις, ιδεολογίες παρεμβαίνοντας στην καθημερινή ζωή του αναγνώστη ή τηλεθεατή.

Επιπλέον, η ανάγνωση του δημοσιογραφικού λόγου με τα μηνύματα που μεταφέρει προσανατολίζει αξιολογικά την τοπική κοινωνία, δημιουργεί στερεότυπα και διαμορφώνει την ιδεολογία της καθιστώντας τους πολίτες ικανούς να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή μιας δημοκρατικής κοινωνίας, εκφέροντας ή υιοθετώντας απόψεις», Δρ. Γεωργία Γαβριηλίδου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για την Δρ. Γεωργία Γαβριηλίδου

Related posts

«Ιππόκαμπος: «Στη φτωχοποίηση άτομα με αναπηρία, χρόνιες, σπάνιες παθήσεις»

xristiana

Κρεμώδεις γαρίδες με παρμεζάνα και σκόρδο

xristiana

Θεατρική παράσταση «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά»

xristiana