ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ λεμόνι με μέλι

13/9/2025

Υλικά (1 κέικ, 10–12 μερίδες)

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (γ.ο.χ.)
  • 100 γρ. βρώμη αλεσμένη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 70 γρ. χυμό λεμονιού
  • 270 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
  • 70 γρ. λάδι καρύδας
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, την αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το μέλι για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να γίνει πιο ρευστό.
  • Βήμα 3: Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το φυτικό γάλα, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 4: Ενώνουμε απαλά τα δύο μείγματα με μια μαρίζ, φροντίζοντας να προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού για να μην πήξει ή σβολιάσει.
  • Βήμα 5: Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (αν δεν είναι σιλικόνης, τη λαδώνουμε με λίγο λάδι καρύδας ή στρώνουμε λαδόχαρτο).
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 40–45 λεπτά.

Related posts

Καρκίνος προστάτη: Τέσσερις τροφές-ασπίδα που πρέπει να καταναλώνουν οι άνδρες (εικόνες)

xristiana

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

xristiana

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις Με Επίκεντρο Τη Θάλασσα Από Τον Δήμο Θερμαϊκού

xristiana