21/9/2025…
Υλικά
- 250 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες
- 200 γρ. μανιτάρια (λευκά, καφέ ή πορτσίνι) σε μεγάλα κομμάτια
- 150 γρ. σπαράγγια σε κομμάτια των 4-5 εκ.
- 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- Λίγο καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τις σουρώνουμε κρατώντας όμως 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να γίνει χρυσαφένιο (προσοχή να μην καεί).
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, να αποβάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια αλλά να κρατάνε λίγο.
Βήμα 5ο
Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δένουμε τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
Βήμα 6ο
Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλουμε, με λίγο ξύσμα λεμονιού ή μπούκοβο για επιπλέον άρωμα.
Πηγήhttps://www.vita.gr