5/7/2025
Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού παρουσιάζουν μια βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Καββαδία «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…», που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου, στο λιμάνι Μηχανιώνας (είσοδος ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις), στις 21.00.
Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καββαδία. Με αυτή την αφορμή, σας καλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή των θαλασσών και των ανθρώπινων ιστοριών – εκείνον που με τις λέξεις του ταξίδεψε σε λιμάνια μακρινά και ψυχές βαθιές.
Μια μουσική περιπλάνηση γεμάτη μνήμες, πάθη και εικόνες απ’ τις πιο όμορφες «καρτ ποστάλ» της ζωής του. Θα διαβαστούν ποιήματά του και θα ακουστούν μελοποιήσεις του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιάννη Σπανού, της Μαρίζας Κωχ, του Δημήτρη Ζερβουδάκη, τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι – τραγούδια που έχουμε σιγοτραγουδήσει σε παρέες, σε ταξίδια, σε νύχτες με αρμύρα και όνειρα.
Είναι μια ευκαιρία να έρθουμε κοντά στον λόγο του Καββαδία και να τον αγαπήσουμε. Να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.
Σας περιμένουμε για μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και θαλασσινό όνειρο.
«Τραγουδάμε Καββαδία
50 χρόνια μετά..»
Ερμηνεύουν:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΗΡΤΖΙΔΟΥ
Αφήγηση : ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Ακορντεόν: Ηρακλής Βαβάτσικας
Πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας
Κιθάρα: Δημήτρης Σφίγγος
Κοντραμπάσο: Μίλτος Τσαλιγόπουλος
Σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού
Κείμενα- λογοτεχνική μελέτη : ΑNNA MYKΩΝΙΟΥ
Ενορχηστρώσεις: ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΑΣ