ΚεντρικήΠεριβάλλον

Φυσικό αέριο: Εβδομαδιαία αύξηση καταγράφουν οι τιμές – Έρχεται κρύο στην Ευρώπη

19/11/2022

Αν και αναμένεται να κλείσουν ανοδικά οι τιμές στο φυσικό αέριο, το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο δημιουργεί ανησυχία για το πως θα επηρεαστεί εν τέλει τη ζήτηση.

Οι τιμές για τα συμβόλαια παράδοσης τον Δεκέμβριο (TTF) αυξήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 1,8% στα 114,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καταγράφουν άνοδο 15%.

Οι θερμοκρασίες όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg προβλέπεται να μειωθούν κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στην Ευρώπη και το Βερολίνο αναμένεται να έχει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη Maxar.

Δεδομένο θεωρείται ότι  η σύντομη περίοδος χαμηλών θερμοκρασιών θα δώσει μία πρόγευση για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τους πιο κρύους μήνες του έτους, όταν τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν τη θέρμανση.

O χειμώνας θα μπει με γεμάτες τις αποθήκες

Η ευρωπαϊκή αγορά θα μπει στον χειμώνα σε καλή κατάσταση, με τις αποθήκες να είναι σχεδόν γεμάτες. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον χειμώνα, παρά τις μειωμένες ροές ρωσικού αερίου.

Ωστόσο, η όποια ισχυρότερη από το αναμενόμενο αύξηση της ζήτησης ή μείωση της προσφοράς θα μπορούσε να επαναφέρει ανησυχίες ότι τα αποθέματα θα εξαντληθούν γρήγορα, αυξάνοντας την ευαισθησία της αγοράς.

Οι traders αξιολογούν επίσης την πληροφορία ότι οι εξαγωγές LNG από μεγάλο αμερικανικό κόμβο θα καθυστερήσουν να ξαναρχίσουν.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι καλύτερες θεραπείες κομμωτηρίου για τα μαλλιά σας!

xristiana

Κυτταρίτιδα: Αντιμετωπίστε την πριν από το καλοκαίρι

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 10/9

xristiana