ΚεντρικήΜαγειρική

Στραπατσάδα με βλίτα & ντομάτα

13/7/2025

Υλικά (2 μερίδες)

  • ένα πιάτο βρασμένα (και στραγγισμένα από νερό) βλίτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 2 αβγά και 3 ασπράδια
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε τα βλίτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα αβγά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το γούστο μας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει το αβγό.
  • Βήμα 3: Ρίχνουμε τη φέτα (αν θέλουμε να βάλουμε), ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 238 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3,1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 24,6 γρ.
  • Λιπαρά: 6,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Related posts

Δήμοι Διονύσου-Κηφισιάς: Τρέχουμε Για Καλό Σκοπό «Στα Ίχνη Του Θηρίου»

xristiana

Παραδοσιακοί χοροί στα Χρούσσα

xristiana

Το εύκολο trick με το ρουζ για εφέ λίφτινγκ

xristiana