13/7/2025
Υλικά (2 μερίδες)
- ένα πιάτο βρασμένα (και στραγγισμένα από νερό) βλίτα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.γ. πελτέ
- 2 αβγά και 3 ασπράδια
- 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τα βλίτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα αβγά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το γούστο μας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει το αβγό.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε τη φέτα (αν θέλουμε να βάλουμε), ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 238 kcal
- Υδατάνθρακες: 3,1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 24,6 γρ.
- Λιπαρά: 6,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Πηγή: https://www.newsbeast.gr