ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ με ελιές και κολοκύθι

25/6/2025

Υλικά 

  • 300 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 αυγά 
  • 100 γρ μπέικον κομμένα σε μικρά καρέ
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα πλήρες 
  • 60 γρ κασέρι τριμμένο
  • 60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζεις τα τριμμένα κολοκύθια στο σουρωτήρι, ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις να στραγγίξουν
  • Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με το σύρμα
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και τα ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις τα κολοκύθια αφού τα έχεις στραγγίξει πολύ καλά με τα χέρια σου, μαζί με τα τριμμένα τυριά, το μπέικον και τις ελιές
  • Ανακατεύεις πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
  • Αλευρώνεις και βουτυρώνεις μια φόρμα για κέικ και αδειάζεις το μείγμα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 50-55 περίπου λεπτά
  • Το αφήνεις να κρυώσει, το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις.

Related posts

Περιβαλλοντική δράση στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου

xristiana

Νέο τεστ ανιχνεύει τα αντισώματα του κορονοϊού στα ούρα και όχι στο αίμα

xristiana

Δείτε τον σπάνιο κεραυνό στην Ικαρία

xristiana