ΚεντρικήΜαγειρική

Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με σολομό

23/5/2025

Υλικά (2 μερίδες)

Για τη σαλάτα

  • 2 κούπες βρασμένα ζυμαρικά (ιδανικά ολικής άλεσης ή Ζέας)
  • ½ κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κούπα αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ¼ ξερό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 πίκλες αγγουριού, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2-3 κούπες πράσινη ωμή σαλάτα
  • 200 γρ. σολομό ψητό, κομμένο σε μπουκιές

Για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε όλα τα λαχανικά και έχουμε τον σολομό ψημένο (μπορεί να ψηθεί είτε στον φούρνο για 10-12 λεπτά είτε σε σχαροτήγανο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ζουμερός θέλουμε να είναι).
  • Βήμα 2: Βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά εκτός από την πράσινη σαλάτα.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να διατηρηθεί ο όγκος της.
  • Βήμα 4: Σε ένα μικρό σέικερ ή μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύοντας ξανά απαλά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας νέων σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική

xristiana

Παραχώρησης Θέσης Περιπτέρου Σε Α.Μ.Ε.Α., Πολυτέκνους Και Πολεμιστές Κύπρου Στον Δήμο Ρόδου

xristiana

Θεατρική παράσταση 

xristiana