23/5/2025
Υλικά (2 μερίδες)
Για τη σαλάτα
- 2 κούπες βρασμένα ζυμαρικά (ιδανικά ολικής άλεσης ή Ζέας)
- ½ κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ κούπα αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- ¼ ξερό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 2 πίκλες αγγουριού, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2-3 κούπες πράσινη ωμή σαλάτα
- 200 γρ. σολομό ψητό, κομμένο σε μπουκιές
Για τη σως
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε όλα τα λαχανικά και έχουμε τον σολομό ψημένο (μπορεί να ψηθεί είτε στον φούρνο για 10-12 λεπτά είτε σε σχαροτήγανο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ζουμερός θέλουμε να είναι).
- Βήμα 2: Βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά εκτός από την πράσινη σαλάτα.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να διατηρηθεί ο όγκος της.
- Βήμα 4: Σε ένα μικρό σέικερ ή μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύοντας ξανά απαλά.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr