18/5/2025
Υλικά
- 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
- Για τη μαρινάδα:
- 2 κ. σ. σησαμέλαιο
- 2 κ. σ. σόγιας
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού χωρίς καρύκευμα
- 1 κ. σ. πάστα τζίντζερ (ή φρέσκο τζίντζερ)
- Από 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, τσίλι σε σκόνη, πάπρικα και αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι κατά βούληση
- Για τη σάλτσα για το σερβίρισμα:
- 2 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 2 κ. σ. σόγια
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. πάστα τζίντζερ
- Από 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, πάπρικα, τσίλι σε σκόνη και αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μεταφέρετε τα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και στη συνέχεια ρίξτε τα στη σακούλα με το κοτόπουλο.
- Τοποθετήστε τη σφραγισμένη σακούλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι και όλη τη νύχτα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς ή το air fryer στους 180. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήστε το για 17- 20 λεπτά ή τηγανίστε το στον αέρα για 12 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο χτυπήστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μικρό ποτήρι και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να προσαρμόσετε κάτι.
- Γαρνίρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο με τη σάλτσα και λίγο καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr