News ΑΜΕΑΚεντρική

Το Δημοτικό Γηροκομείο συμμετέχει στους 3ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες

27/5/2025

Ο Δήμος Χανίων, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Ατλαντίδα και το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν στους 3ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Geri Olympics), που διοργανώνει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» από την Κύπρο και το Ινστιτούτο για τη Γηριατρική Ολυμπιάδα και την Ενεργό Διαβίωση από τη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, την Παρασκευή 30 Μαΐου, από τις 10.00, στους χώρους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων θα διοργανωθούν ποικίλες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των συμμετεχόντων (ωφελούμενων δομών).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Στέλιος Βαλυράκης, κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι στόχος των δράσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Τόνισε πως πρόκειται για μια κορυφαία αθλητική εκδήλωση, που απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, Χαρίκλεια Ντερμανάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων στη συγκεκριμένη αθλητική και κοινωνική δράση, αναφέροντας ότι τα παιδιά και οι ωφελούμενοι του Τμήματος Επαγγελματικής Ένταξης και Κοινωνικής Κατάρτισης του Παραρτήματος θα δώσουν δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση.

Στο περιεχόμενο των δράσεων αναφέρθηκε εκ μέρους του ΚΔΑΠ Ατλαντίδα, η συνιδιοκτήτρια του Κέντρου, Ειρήνη Καπνισάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση. «Όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία βρίσκουμε λόγο να υπάρχουν εκεί, να συνυπάρχουν με ευπαθείς ομάδες.

Μέσω των προγραμμάτων της Ατλαντίδας, προσφέρουμε την τεχνογνωσία από εκπαιδευτές φυσικής αγωγής και εργοθεραπευτές, ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση ακόμα καλυτέρα», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Καπνισάκη.  

Πηγή https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gr

Related posts

Αισθάνεστε πιο κουρασμένοι μετά την αλλαγή της ώρας; Δείτε πού οφείλεται

xristiana

Παίρνει τηλέφωνο ένας το πρωί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ρωτά…!

xristiana

Το τρικ για να μην κάνει τόσο έντονα σημάδια το μαγιό στο δέρμα από το μαύρισμα

xristiana