29/5/2025
Υλικά (5 κρέπες)
Για τις κρέπες
Για τη γέμιση
- 3 κούπες σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ φρέσκο θυμάρι
- κ.γ σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μπάλα λευκή μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Για επικάλυψη πριν από το ψήσιμο
- 1 κεσεδάκι cottage cheese
- ½ κούπα γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Βήμα 3: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, ανακατεύοντας καλά.
- Βήμα 4: Σε μπλέντερ χτυπάμε το cottage cheese με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να προκύψει ένας σχετικά πηχτός χυλός.
- Βήμα 5: Βάζουμε γέμιση στις κρέπες, τις τυλίγουμε, τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τις περιχύνουμε με το μείγμα cottage cheese-γάλακτος.
- Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κρέπα
- Ενέργεια: 178 kcal
- Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 23,4 γρ.
- Λιπαρά: 6,5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ
Πηγή: https://www.newsbeast.gr