ΚεντρικήΜαγειρική

Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με σολομό

23/5/2025

Υλικά (2 μερίδες)

Για τη σαλάτα

  • 2 κούπες βρασμένα ζυμαρικά (ιδανικά ολικής άλεσης ή Ζέας)
  • ½ κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κούπα αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ¼ ξερό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 πίκλες αγγουριού, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2-3 κούπες πράσινη ωμή σαλάτα
  • 200 γρ. σολομό ψητό, κομμένο σε μπουκιές

Για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε όλα τα λαχανικά και έχουμε τον σολομό ψημένο (μπορεί να ψηθεί είτε στον φούρνο για 10-12 λεπτά είτε σε σχαροτήγανο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ζουμερός θέλουμε να είναι).
  • Βήμα 2: Βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά εκτός από την πράσινη σαλάτα.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να διατηρηθεί ο όγκος της.
  • Βήμα 4: Σε ένα μικρό σέικερ ή μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύοντας ξανά απαλά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Σας πνίγει το στρες; Δώδεκα αποτελεσματικοί τρόποι να αποφορτιστείτε

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 31\12

xristiana

Τα αυγά ανεβάζουν τελικά τη χοληστερίνη ή ωφελούν;

xristiana