ΚεντρικήΜαγειρική

Μακαρονάδα με σάλτσα από αβοκάντο

1/5/2025

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. φρέσκος δυόσμος, τα φύλλα
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 κουτ. σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο και τον δυόσμο για να ψιλοκοπούν.

Βήμα 2ο

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα αβοκάντο, τις 2 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Αν θέλουμε να το αραιώσουμε λίγο, προσθέτουμε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3ο

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα αβοκάντο και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

ΕΥΑΘ: Έρχονται αυξήσεις στο νερό – Eισήγηση για αλλαγή τιμολογίων στην Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων

xristiana

Αλληλεγγύη Στους Ουκρανούς Πρόσφυγες Που Κατέφυγαν Στο Παλαιό Φάληρο Μέσα Από Τη Δίνη Του Πολέμου

xristiana

Προσοχή στο παυσίπονο που αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 50%

xristiana