ΚεντρικήΜαγειρική

Λεμονάτες γαρίδες με ρύζι και ντοματίνια

12/5/2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 2 κούπες βρασμένο ρύζι μακρύκοκκο (περίπου 150 γρ. άβραστο)
  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • xυμό από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Αν οι γαρίδες είναι φρέσκες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το εντεράκι. Σε περίπτωση που είναι κατεψυγμένες, τις ξεπαγώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και ύστερα τις καθαρίζουμε κι εκείνες από το εντεράκι που έχουν στην ράχη τους.
  • Βήμα 2: Βάζουμε στις γαρίδες λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
  • Βήμα 3: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί (ή ούζο) μαζί με το λάδι. Πρώτα ρίχνουμε το αλκοολούχο και μετά το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2 λεπτά γυρίζοντάς τες. Ρίχνουμε τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό για να έχει υγρά το φαγητό μας. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 3-4’.
  • Βήμα 5: Τέλος, προσθέτουμε και το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε καλά για 1-2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

η Πηγή: https://www.newsbeast.gr…

Related posts

Τι σχέση έχουν οι λαβύρινθοι με τα επίπεδα άγχους σας;

xristiana

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

xristiana

Ερευνητές αναπτύσσουν θεραπεία CAR-T επόμενης γενιάς για δύσκολους καρκίνους

xristiana