7/5/2025
Υλικά
240 γρ. στραγγισμένα ρεβίθια σε κονσέρβα
1 κουταλάκι του γλυκού κάρι ή ό,τι προτιμάτε
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
130 γρ. αλεύρι
160 γρ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ή μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα της επιλογής σας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια από τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μαζί με το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη τριμμένη φρυγανιά ή μια σταγόνα νερό αν είναι πολύ σκληρή η ζύμη.
Ξεχωριστά, δουλεύουμε το νερό και το αλεύρι σε ένα μπολ. Ύστερα παίρνουμε 4 μέρη από τη ζύμη ρεβιθιών και πλάθουμε τις κοτολέτες πιέζοντάς τες ανάμεσα στα χέρια μας. Βουτάμε τις κοτολέτες στο μείγμα με το αλεύρι και μετά στην τριμμένη φρυγανιά που έχουμε τοποθετήσει σε ένα άλλο πιάτο. Τέλος τις τηγανίζουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή τις ψήνουμε στον φούρνο σε λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Καλή απόλαυση.
Πηγή https://jenny.gr