ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα

25/5/2025…

Υλικά

  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βατόμουρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και στρώστε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε το λάδι, το μέλι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  5. Επικαλύψτε τα μύρτιλα με λίγο αλεύρι και προσθέστε τα στο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και απλώστε το ομοιόμορφα. Προσθέστε από πάνω μερικά ακόμη μύρτιλα (προαιρετικά).
  6. Ψήστε για 45- 50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Ελέγξτε το στα 40 λεπτά -η κορυφή του κέικ μπορεί να αρχίσει να ροδίζει πολύ. Καλύψτε χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από την κορυφή για να την προστατέψετε από το να μαυρίσει περισσότερο.
  7. Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr…

Related posts

Πώς το Nail Slugging θα σας απαλλάξει από επώδυνα πετσάκια και παρανυχίδες

xristiana

Είναι η μαμά εκεί ;

xristiana

Τριώδιο

xristiana