4/5/2025
Υλικά
- 14 φύλλα ζελατίνης
- 3 φλ. τσαγιού (750ml) συμπυκνωμένο cordial μήλου και βατόμουρου
- 250 γρ. φράουλες, αποφλοιωμένες, κομμένες στα τέσσερα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 50 γρ. βατόμουρα, και κεράσια χωρίς κουκούτσια, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- Παγωτό βανίλια, για το (σερβίρισμα προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεσαίο μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά για να μαλακώσουν.
- Συνδυάστε το cordial και 4 φλιτζάνια νερό σε μια μεγάλη κανάτα.
- Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνι σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Πιέστε το περιττό νερό από τη ζελατίνη, προσθέστε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στην κανάτα με το cordial και ανακατέψτε για να ενωθούν.
- Ρίξτε όλο το μείγμα ζελατίνης εκτός από 300ml σε μια φόρμα για κέικ. Αφήστε τα υπόλοιπα 300ml μείγματος ζελατίνης στην άκρη, σκεπασμένα.
- Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 1/2 ώρες μέχρι το ζελέ να είναι σχεδόν σταθερό αλλά ακόμα υγρό (δοκιμάστε πιέζοντας απαλά ένα κομμάτι φρούτου μέσα στο ζελέ- αν επιπλέει στην κορυφή, το ζελέ δεν έχει σταθεροποιηθεί αρκετά).
- Μόλις το ζελέ είναι σχεδόν σταθερό, προσθέστε τα φρούτα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω μέσα στο ζελέ. Ρίξτε από πάνω το μείγμα ζελατίνης που κρατήσατε, για να εξασφαλίσετε μια επίπεδη βάση. Βάλτε το στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Για να σερβίρετε, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό (όχι βραστό) νερό και βουτήξτε τη βάση του ταψιού στο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω στη βάση του ταψιού και αναποδογυρίστε προσεκτικά το ταψί πάνω στο πιάτο, αφήνοντας το ζελέ να γλιστρήσει έξω. Διατηρήστε το ζελέ παγωμένο μέχρι να το σερβίρετε.
- Σερβίρετε με επιπλέον μούρα και παγωτό.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr