ΚεντρικήΜαγειρική

Αμυγδαλόπιτα με μέλι

6/5/2025

Υλικά (6-8 κομμάτια)

  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κούπα βρόμη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 στικ βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2-3 κ.σ. φιλέ αμύγδαλο
  • μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βρόμη, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσουμε το καλό ανακάτεμα, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βήμα 3: Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε πάνω του το μείγμα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 30-35’.
  • Βήμα 4: Αφού βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε λίγο μέχρι να κρυώσει η πίτα και κάθε φορά που σερβίρουμε, βάζουμε λίγο φρέσκο μέλι από πάνω!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr…

Related posts

Αυτή η αλλαγή στον τρόπο γραφής, ίσως είναι σημάδι άνοιας, υποστηρίζει γιατρός

xristiana

Πείτε αντίο στο «σπασμένο» μακιγιάζ! Οι 11 βασικές συμβουλές για την εφαρμογή τής πούδρας

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana