ΚεντρικήΜαγειρική

Αμυγδαλόπιτα με μέλι

6/5/2025

Υλικά (6-8 κομμάτια)

  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κούπα βρόμη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 στικ βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2-3 κ.σ. φιλέ αμύγδαλο
  • μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βρόμη, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσουμε το καλό ανακάτεμα, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βήμα 3: Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε πάνω του το μείγμα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 30-35’.
  • Βήμα 4: Αφού βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε λίγο μέχρι να κρυώσει η πίτα και κάθε φορά που σερβίρουμε, βάζουμε λίγο φρέσκο μέλι από πάνω!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου

xristiana

Σπιτικό scrub με κανέλα για σαρκώδη χείλη

xristiana

Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για ένα μήνα στα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

xristiana