ΚεντρικήΜαγειρική

Σαλάτα με ρεβίθι, κολοκύθα, τριμμένη φέτα & σος πορτοκαλιού

5/5/2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 450 γρ. κολοκύθα ψητή (έτοιμη, σε συσκευασία κλεισμένη αεροστεγώς)
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 60-70 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη

Για τη σος

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κι αλάτι.
  • Βήμα 2: Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 15-20’.
  • Βήμα 3: Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ρεβίθια και την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 4: Χτυπάμε τα υλικά για τη σος μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Βήμα 5: Περιχύνουμε τη σος πάνω στα λαχανικά με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ο σωστός τρόπος για να φορέσεις το ζιβάγκο σου δεν είναι αυτός που νόμιζες (VIDEO)

xristiana

Όσο παίζω και κερδίζω εδώ θα μείνω …!Πολύ γέλιο

xristiana

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» Από Το ΕΚΠΑ

xristiana