6/5/2025
Υλικά (6-8 κομμάτια)
- 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κούπα βρόμη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1 στικ βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2-3 κ.σ. φιλέ αμύγδαλο
- μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βρόμη, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσουμε το καλό ανακάτεμα, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βήμα 3: Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε πάνω του το μείγμα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 30-35’.
- Βήμα 4: Αφού βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε λίγο μέχρι να κρυώσει η πίτα και κάθε φορά που σερβίρουμε, βάζουμε λίγο φρέσκο μέλι από πάνω!
Πηγή: https://www.newsbeast.gr