ΚεντρικήΟμορφιά

Έτσι θα αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου στο πρόσωπό σας χωρίς να δώσετε ούτε 1 ευρώ

14/5/2025

To μυστικό βρίσκεται στα απλά πράγματα.

Η ρουτίνα ομορφιάς έχει κάποιους βασικούς στόχους και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης είναι δυο από αυτούς καθώς από αυτά εξαρτάται η σφριγηλότητα και η λάμψη της επιδερμίδας μας. Όπως είναι γνωστό όμως, η παραγωγή του κολλαγόνου σταδιακά μειώνεται από τη δεκαετία των 20 κιόλας, σημειώνοντας πτώση 1% κάθε χρόνο, γι αυτό και το αναπληρώνουμε με τη χρήση προϊόντων skincare.

Όσα προϊόντα όμως κι αν χρησιμοποιήσουμε, δεν θα λειτουργήσουν αν δεν ακολουθούμε κάποιους άλλους πιο βασικούς κανόνες, όπως ο ύπνος, που αποτελεί την σημαντικότερη συνήθεια που ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και είναι εντελώς δωρεάν. Αποδεδειγμένα, ο ύπνος ομορφιάς (beauty sleep) δεν έχει ονομαστεί τυχαία έτσι, καθώς αποτελεί το καλύτερο βήμα της beauty ρουτίνας μας.

Αν δεν κοιμάστε αρκετά αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σας (η οποία είναι γνωστή και ως ορμόνη του άγχους) και αυτό έχει ως συνέπεια το οξειδωτικό στρες που μειώνει την αντιοξειδωτική άμυνα, καθιστώντας το σώμα και την επιδερμίδα ευάλωτο σε οξειδωτική βλάβη. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κοιμόμαστε πολύ τότε η επιδερμίδα μας θα δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη, ενώ αν κοιμόμαστε αρκετές ώρες θα ξυπνάμε φρέσκιες και λαμπερές με το δέρμα μας να αποτελεί τον ιδανικό καμβά για να απορροφήσει τα προϊόντα περιποίησης προσώπου που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής ώστε να σας παίρνει ευκολότερα ο ύπνος: Eλαχιστοποιήστε το χρόνο που περνάτε στην οθόνη του κινητού και εναλλακτικά διαβάστε ένα βιβλίο. Αποφύγετε να πιείτε αργά το απόγευμα καφέ και καταναλώστε ένα χαλαρωτικό ρόφημα πριν πάτε στο κρεβάτι. Βάλτε χαλαρωτική μουσική σε χαμηλή ένταση και ψεκάστε το μαξιλάρι και τους καρπούς σας με λεβάντα. Και τέλος, ιδανικά κοιμηθείτε με κλειστά τα φώτα και την τηλεόραση.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πάτρα: Δράσεις Για Την «Ψυχική Υγεία Και Ευεξία» Στις 8 Και 9 Οκτωβρίου

xristiana

’’Σσσς… αρχίζει’’ διήμερο παραστάσεων για παιδιά στο Κ.Π.

xristiana

Εκδήλωση Του Δήμου Αμαρουσίου Στη Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αφιερωμένη Στις Μητέρες Με Παιδιά ΑμεΑ

xristiana