ΚεντρικήΜαγειρική

Πρωτεϊνικά muffins με σπανάκι

21/4/2025

Υλικά (6 muffins)

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 120 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά, θρυμματισμένη
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5’.
  • Βήμα 2: Λίγα δευτερόλεπτα πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Αφού θρυμματίσουμε τη φέτα, την ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με το αβγό και το γάλα, και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 4: Μόλις κρυώσει λίγο το σπανάκι που έχουμε μαγειρέψει μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο, το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 5: Ρίχνουμε στο μπολ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 6: Αλευρώνουμε ατομικά φορμάκια για muffins και ρίχνουμε σε αυτά το μείγμα.
  • Βήμα 7: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180oC, στον αέρα, για 20’.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δωροεπιταγές Πάσχα Σε Ευάλωτους Οικονομικά Πολίτες Από Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Την Επόμενη Εβδομάδα Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

xristiana

Τέσσερα από τα πιο δημοφιλή hack για τέλεια φρύδια

xristiana