ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ με μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη

28/4/2025

Υλικά (10-12 μερίδες )

  • 450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 140 γρ. φυτικό γάλα
  • 120-130 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλας & 2-3 κ.σ. επιπλέον μαρμελάδα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το μέλι (ή το σιρόπι), το γάλα, το γιαούρτι, το αμυγδαλοβούτυρο, τα 100 γρ. μαρμελάδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 2: Σε ένα ψηλό ποτήρι, αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (υπολογίστε ότι θα αφρίσει αρκετά). Στη συνέχεια, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη τζίντζερ.
  • Βήμα 4: Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού-τζίντζερ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις.
  • Βήμα 5: Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ (εκτός αν είναι σιλικόνης) και βάζουμε τα 2/3 του μείγματος. Προσθέτουμε τις 2-3 κ.σ. μαρμελάδας και στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για 40-45’.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Νέας Ιωνίας “Ίριδα”

xristiana

Στις 20 Μαΐου Έρχεται Το Μεγάλο Event ‘Dance With Us’ Από Την ”Ηλιαχτίδα” Σύλλογος Γονέων Κοζάνης

xristiana

Έκθεση χειροτεχνίας από την Έργο Ζωής Κοιν.Σ.Επ. και την Art Island Κοιν.Σ.Επ. Ερέτριας Ιωάννα Μάλεση και Βικτώρια  Καλληνίδου στη Χαλκίδα στις 8-9 Δεκεμβρίου 2024

xristiana