ΚεντρικήΜαγειρική

Πρωτεϊνικά muffins με σπανάκι

21/4/2025

Υλικά (6 muffins)

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 120 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά, θρυμματισμένη
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5’.
  • Βήμα 2: Λίγα δευτερόλεπτα πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Αφού θρυμματίσουμε τη φέτα, την ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με το αβγό και το γάλα, και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 4: Μόλις κρυώσει λίγο το σπανάκι που έχουμε μαγειρέψει μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο, το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 5: Ρίχνουμε στο μπολ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 6: Αλευρώνουμε ατομικά φορμάκια για muffins και ρίχνουμε σε αυτά το μείγμα.
  • Βήμα 7: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180oC, στον αέρα, για 20’.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

10 συμβουλές για να μετατρέψετε την κρίση μέσης ηλικίας σε μια νέα αρχή

xristiana

«Η Ομάδα Καρδιάς Στην Σύγχρονη Αντιμετώπιση Των Παθήσεων Της Καρδιάς»

xristiana

Ημερίδα για την Διαχείριση Υδάτων και την Αντιπλημμυρική Θωράκιση της Αττικής

xristiana