ΚεντρικήΜαγειρική

Νηστίσιμο ρύζι μπασμάτι με λαχανικά

13/4/2025

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι ωμό
  • 1 & 1/2 κούπα ψητά λαχανικά της επιλογής μας (ταιριάζουν πολύ οι πολύχρωμες πιπεριές, καρότο, κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα)
  • 2-3 κ.σ. κάσιους ωμά, χοντροκομμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρι
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ψήνουμε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο χωρίς λάδι, με αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 2: Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά μας και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
  • Βήμα 3: Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι σε μέτρια φωτιά, με κλειστό καπάκι. Σημειώστε ότι για την 1 κούπα ρύζι θα χρειαστούμε 2 & 1/3 της κούπας νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι.
  • Βήμα 4: 1 λεπτό πριν αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα λαχανικά, το κάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τα κάσιους και έξτρα αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά). Ανακατεύουμε ελαφρά και στη συνέχεια, αφήνουμε το ρύζι μας για 10’ λεπτά εκτός φωτιάς.
  • Βήμα 5: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Άγγιγμα φρεσκάδας όλο το καλοκαίρι!

xristiana

Κοτλέ τάση: Φέτος κάνει το πιο δυνατό της comeback – Έρχεται από τα 70’s

xristiana

Αγρίνιο: Ένα Lake Party γεμάτο πολλές εκπλήξεις!

xristiana