13/4/2025
Υλικά (2 μερίδες)
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι ωμό
- 1 & 1/2 κούπα ψητά λαχανικά της επιλογής μας (ταιριάζουν πολύ οι πολύχρωμες πιπεριές, καρότο, κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα)
- 2-3 κ.σ. κάσιους ωμά, χοντροκομμένα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρι
- λίγο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ψήνουμε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο χωρίς λάδι, με αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 2: Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά μας και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
- Βήμα 3: Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι σε μέτρια φωτιά, με κλειστό καπάκι. Σημειώστε ότι για την 1 κούπα ρύζι θα χρειαστούμε 2 & 1/3 της κούπας νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι.
- Βήμα 4: 1 λεπτό πριν αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα λαχανικά, το κάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τα κάσιους και έξτρα αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά). Ανακατεύουμε ελαφρά και στη συνέχεια, αφήνουμε το ρύζι μας για 10’ λεπτά εκτός φωτιάς.
- Βήμα 5: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr