23/4/2025
Υλικά (4 μπιφτέκια)
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
- 1 καρότο κανονικού μεγέθους
- ½ μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος)
- 1 κόκκινη πιπεριά κανονικού μεγέθους
- 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό και τον διαλύουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού σε ένα μπολ.
- Βήμα 2: Χτυπάμε όλα τα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι) στο μπλέντερ.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε στο μπολ με τον τόνο τα λαχανικά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε τα αβγά, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα, και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βήμα 5: Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
- Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, τους 180οC, στις αντιστάσεις για λίγα λεπτά. Παρακολουθούμε τα μπιφτέκια μας γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα – μόλις πάρουν χρώμα, είναι έτοιμα.
- Πηγή: https://www.newsbeast.gr…