ΚεντρικήΜαγειρική

Κρεμμυδομακαρονάδα με ξινομυζήθρα, Μετσοβόνε και καρύδια

2/4/2025

Υλικά

  • 1 πακέτο Πέννες Melissa
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 100γρ. ξινομυζήθρα
  • 150γρ. τυρί Μετσοβόνε χοντροκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

Δεν θέλει πολλές γνώσεις αυτή η ξεχωριστή, χωριάτικη μακαρονάδα, που ετοιμάζεται με Πέννες Melissa. Ούτε κόπο θέλει, παρά μόνο υπομονή για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια της.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και να μελώσουν για 20 λεπτά περίπου. Σε αυτό το στάδιο προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξίδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσουν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν al dente. Σουρώνετε αλλά κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα καρύδια για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, την ξινομυζήθρα και λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε πιάτα μοιράζοντας από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό και το υπόλοιπο τυρί.

Πηγή: https://cantina.protothema.gr

Related posts

Είμαι στην εμμηνόπαυση και είδα αίμα από τον κόλπο – Είναι ανησυχητικό;

xristiana

Καιρός: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας από το μεσημέρι

xristiana

Υπέροχα κάτω άκρα

xristiana