ΚεντρικήΜαγειρική

Πρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

1\3\2025

Υλικά (10 κομμάτια)

  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3 κούπας γάλα χωρίς λακτόζη
  • 130 γρ. φέτα θρυμματισμένη με χαμηλά λιπαρά και λιγότερο αλάτι
  • 4 ασπράδια αβγού
  • 100-120 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι για λίγα λεπτά.
  • Βήμα 2: Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν λίγο, τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να μην βγουν αργότερα υγρά στην πίτα μας.
  • Βήμα 3: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ασπράδια, το γάλα, το γιαούρτι, τον άνηθο τον δυόσμο, τη φέτα, την αλεσμένη βρώμη και το σουρωμένο σπανάκι.
  • Βήμα 4: Απλώνουμε τον χυλό μας σε ένα ταψί, αφού έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30’ στους 180οC, στον αέρα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Έναρξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά με τη διάλεξη «Η αγάπη για τον συνάνθρωπο»

xristiana

Εορτασμός Της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Στον Κυπάρισσο

xristiana

Αιμοδοσία αύριο σε σχολεία

xristiana