1\3\2025
Υλικά (10 κομμάτια)
- 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο
- 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1/3 κούπας γάλα χωρίς λακτόζη
- 130 γρ. φέτα θρυμματισμένη με χαμηλά λιπαρά και λιγότερο αλάτι
- 4 ασπράδια αβγού
- 100-120 γρ. αλεσμένη βρώμη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι για λίγα λεπτά.
- Βήμα 2: Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν λίγο, τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να μην βγουν αργότερα υγρά στην πίτα μας.
- Βήμα 3: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ασπράδια, το γάλα, το γιαούρτι, τον άνηθο τον δυόσμο, τη φέτα, την αλεσμένη βρώμη και το σουρωμένο σπανάκι.
- Βήμα 4: Απλώνουμε τον χυλό μας σε ένα ταψί, αφού έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30’ στους 180οC, στον αέρα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr