ΚεντρικήΜαγειρική

Πρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

1\3\2025

Υλικά (10 κομμάτια)

  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3 κούπας γάλα χωρίς λακτόζη
  • 130 γρ. φέτα θρυμματισμένη με χαμηλά λιπαρά και λιγότερο αλάτι
  • 4 ασπράδια αβγού
  • 100-120 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι για λίγα λεπτά.
  • Βήμα 2: Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν λίγο, τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να μην βγουν αργότερα υγρά στην πίτα μας.
  • Βήμα 3: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ασπράδια, το γάλα, το γιαούρτι, τον άνηθο τον δυόσμο, τη φέτα, την αλεσμένη βρώμη και το σουρωμένο σπανάκι.
  • Βήμα 4: Απλώνουμε τον χυλό μας σε ένα ταψί, αφού έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30’ στους 180οC, στον αέρα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Προεκλαμψία: Η απλή εξέταση που προβλέπει τον κίνδυνο

xristiana

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις Δημοσιογράφοι Εκθέτουν 84 Φωτογραφίες Για Καλό Σκοπό

xristiana

Metlen: Στόχοι ΑΠΕ για το 2030 υπό το φόντο ολοκληρωμένου utility – Πού κάνει τη διαφορά η M Renewables

xristiana