9/3/2025
Υλικά (12-14 τεμάχια)
- 4-5 μεγαλούτσικα κολοκύθια
- 1 καρότο, τριμμένο
- 3 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
- 1/4 από ένα ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά & αλάτι, τριμμένη
- 70 γρ. γραβιέρα light, τριμμένη
- 4 κ.σ. φρυγανιά ολικής άλεσης, θρυμματισμένη
- 3-4 κ.σ. αλεύρι Ζέας
- 2 ασπράδια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Τρίβουμε τα κολοκύθια και στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 3: Τοποθετούμε τo μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα.
- Βήμα 4: Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Βήμα 5: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180oC, για 30-40’. Στα μισά του χρόνου, τους γυρνάμε για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr…