ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, πράσο και μπέικον

16\3\2025

Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 300 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες μπέικον, σε φέτες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μαλακό τυρί με βότανα και σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα πράσα και 2 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
  2. Προσθέστε το μπέικον, δυναμώστε τη φωτιά και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί.
  3. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και κρατάτε μια κούπα από το νερό μαγειρέματος.
  4. Βάλτε το τυρί στο μείγμα πράσου και μπέικον, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών που κρατήσατε.
  5. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς.
  6. Βάλτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό μαγειρέματος, αν χρειάζεται, για να βοηθήσει τη σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr……

Related posts

Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα διαμαρτύρεται για την έλλειψη αναφοράς στα άτομα με αναπηρία από την Von Der Leyen

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

Γιατί πρέπει να τρώτε λιγότερες τροφές με άμυλο

xristiana