ΚεντρικήΜαγειρική

Σπιτικά αρωματικά κρακεράκια με βότανα

1\3\2024

Υλικά
300 γρ. αλεύρι
60 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ νερό
Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο για γεύση
7 γρ. αλάτι

Εκτέλεση
Πρώτα από όλα ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και το λάδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλάτι. Όταν έχουμε μια ωραία ομοιογενή ζύμη, μπορούμε να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο. Στη συνέχεια δημιουργούμε τα κράκερ σας όπως μας αρέσουν περισσότερο, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε το ορθογώνιο, στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με λεία λεπίδα ή με έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και με καλούπια.

Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα, τα μοιράζουμε στην επιφάνειά των κράκερ και τα τρυπάμε με τα δόντια ενός πιρουνιού. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά αν τα ετοιμάσετε πολύ λεπτά όπως τα δικά μας, αλλιώς θα πρέπει να τα ψήσετε λίγο ακόμα… τέλος τα τσεκάρουμε και όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο. Καλή απόλαυση.

Πηγή https://jenny.gr

Related posts

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Τιμά Την Παγκόσμια Ημέρα Του Εθελοντή Αιμοδότη

xristiana

Μνήμη: Το κόλπο στην κρεβατοκάμαρα που «ξυπνάει» μυαλό και αισθήσεις – Δεν το φαντάζεστε

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Ραιδεστό

xristiana